2014  |  Forest Hills House  |  Durham, NC

The 4700 square foot house accomodates the needs of a couple who desired a modern space to grow their family and entertain guests.
The house respects the fabric of the historic neighborhood by matching the scale and facade line of its neighbors, and utilizing a painted brick common to nearby historic homes.
The house rests a few feet below street level, which gives the site a gently rolling approach to the front door.
The formal dining room flows into a double-height living room with a fireplace set into an oak-paneled surround which conceals the television. The room offers a panoramic view of a dramatically sloping back yard. Across the stair core, the kitchen features a spacious island to gather as food is prepared and an intimate eating area with a built-in bench.
A metal-clad, drum-shaped library houses a wet bar, and eases the transition to a guest suite with a discrete entrance.
The master bedroom features a view of the sloping site through a monumental window. The bedroom interconnects to an intimately scaled sitting area, and a reading loft that overlooks the double-height space.

Photography by Michael Mills